субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Названо суму військової допомоги США для України за рік Україна отримала від США системи Patriot, танки Abrams, ракети ATACMS, боєприпаси DPICM та інше критично важливе обладнання

За рік США надали Україні 34 пакети військової допомоги. Їх загальна вартість склала понад 24 млрд доларів. Про це написав президент Володимир Зеленський у Twitter в четвер, 28 грудня.

«Протягом цього року США надали 34 пакети військової допомоги на суму понад 24 млрд доларів. Patriot, Abrams, бронемашини, ATACMS, DPICM, ППО, ракети, артилерійські снаряди, засоби розмінування й інше критично важливе обладнання», – написав він.

Президент таккож нагадав, що було ухвалено історичне рішення про надання Україні винищувачів F-16.

«Ми завжди будемо вдячні за всю цю підтримку. Щоб захистити свободу й безпеку не лише в Україні та Європі, але й у Сполучених Штатах, ми маємо і надалі якомога сильніше та рішучіше протидіяти російській агресії», – констатував Зеленський.

Лідерство США в коаліції з понад 50 країн, які надають Україні військову допомогу, має, за словами голови держави, вирішальне значення для протидії терору та агресії не лише в Україні, але й в усьому світі.

Зокрема, Зеленський подякував президенту Джо Байдену, Конгресу й американському народу за оголошений учора пакет військової допомоги в розмірі 250 млн доларів.

«Додаткові ракети та компоненти для протиповітряної оборони, протитанкова зброя, боєприпаси, засоби розмінування й інше обладнання задовольнять найнагальніші потреби України», – додав президент.


Наша Рада
Поділіться цим