вівторок, 30 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Україна могла перетнути «ядерну червону лінію» Путіна – ЗМІ Якщо дійсно постраждала РЛС Контейнер, то це може відповідати одній з «умов, що визначають можливість застосування Російською Федерацією ядерної зброї», як зазначено в указі президента РФ

Україна могла перетнути одну з «червоних ліній» Росії для потенційного використання ядерної зброї. Про це повідомив американський журнал Newsweek у середу, 17 квітня.

Вказано, що мова йде про атаку безпілотників на загоризонтну РЛС 29Б6 Контейнер, яка знаходиться біля міста Ковилкіно у Мордовії. Ця система входить до системи розвідки та попередження про повітряно-космічний напад.

«Атаки безпілотників на російський радар, можливо, перетнули одну з «червоних ліній» Москви для потенційного використання ядерної зброї – «зрив дій у відповідь ядерних сил», згідно з формулюванням указу, підписаного президентом Володимиром Путіним у 2020 році», – пише видання.

Зазначається, що якщо дійсно постраждала радіолокаційна система Контейнер, то це може відповідати одній з «умов, що визначають можливість застосування Російською Федерацією ядерної зброї», як зазначено в указі президента РФ.

Йдеться про «отримання достовірної інформації про пуски балістичних ракет по територіях Російської Федерації та (або) її союзників», а також «застосування противником ядерної зброї або інших видів зброї масового ураження на територіях Російської Федерації та (або) її союзників», уточнює видання.

Також цю атаку теоретично можна пов’язати з «впливом противника на критично важливі державні чи військові об’єкти РФ, вихід з ладу яких призведе до зриву дій у відповідь ядерних сил», а також «агресією проти РФ із застосуванням звичайної зброї, коли під загрозою саме існування держави».


Наша Рада
Поділіться цим