субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Україна втричі збільшила виробництво зброї – Зеленський Кількість і якісні показники щодо ракет уже відчутно більші та будуть іще більшими, зазначив президент

Україна у 2023 році втричі збільшила обсяг виробництва зброї та військової техніки. Про це сказав президент Володимир Зеленський, виступаючи на зустрічі з представниками оборонної промисловості в середу, 27 грудня.

«Тільки за цей рік, завдяки вам і всім тим, хто працює в нашому оборонному секторі, вдалося випустити вже втричі більше зброї і техніки, ніж торік», – заявив він.

За словами президента, «є дуже значне зростання з виробництва боєприпасів, зокрема для артилерії. Україна на системному рівні розгортає виробництво таких надзвичайно потрібних речей як боєприпаси для наших вітчизняних дронів. Важливі результати у виробництві наших ракет. Кількість і якісні показники щодо ракет уже відчутно більші та будуть іще більшими».

Зеленський зазначив, що «в нашому оборонному комплексі постійно зростає частка приватних компаній. Уже 45 компаній ОПК – це не державні компанії. І ми маємо нарощувати використання цієї сили, однієї з головних сил людської натури – сили підприємництва».

За його словами, «ми спрощуємо всі процедури від імпорту комплектувальних до процедури допуску до експлуатації. Уряд працює над забезпеченням фінансування довгострокових контрактів».

«Окрема увага – виробництву вибухових речовин і порохів. Це питання спеціальної хімії. Воно справді вкрай складне. І не тільки для нас, а й для більшості світу. Скрізь це на сьогодні дефіцит. Інвестиції в цій сфері особливо потрібні, і ми нарощуватимемо їх», – сказав він.

Президент зазначив, що Україна домовилася з частиною провідних держав і, відповідно, компаній світу, про спільне виробництво.

«Нині у нашому оборонному комплексі задіяні 300 тисяч працівників і працівниць. Я вдячний їм усім», – додав Зеленський.


Наша Рада
Поділіться цим