субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ГУР назвало головні цілі Росії в Україні на 2024 рік Кремль занепокоєний збереженням доступу України до Чорного моря та ризиком дестабілізації ситуації у самій Росії

Росіяни вважають, що довга війна в Україні може призвести до дестабілізації всередині самої Росії, тож, схоже, у 2024 році держава-агресор посилить репресивну внутрішню політику. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України в неділю, 31 грудня.

Зазначається, що у РФ наголошують на скороченні фінансової допомоги для України з боку держав-партнерів. «Водночас радники вождів терористичної Росії застерігають від думки, ніби західна допомога наступного року припиниться – «это недопустимо и опасно», – зауважила розвідка.

«Утвердження прозахідного вектора розвитку України та збереження виходу нашої держави до Чорного моря оцінюється Москвою як загроза, що в майбутньому може призвести до «намного больших проблем», – додали в ГУР.

Тотальну огиду і зневагу до Росії в українському суспільстві окупанти характеризують як особливу небезпеку. Зокрема, в країні-агресорці вважають критичним для себе перехід російськомовних громадян України на рідну мову.

Розвідка наголосила, що суспільний консенсус, який виник в Україні внаслідок повномасштабного російського вторгнення, є «джерелом глибокої фрустрації вождів у Кремлі».

«Аби знову «привабити» колишніх прихильників Росії серед українців, московські «стратеги» наголошують на необхідності представити «образ будущего для украинцев при разных сценариях «СВО». Що саме мають на увазі в Кремлі – не уточнюють, але наголошують, що вирішити проблему всередині України на користь Росії можна тільки «кардинальной сменой элит и силовыми чисткам», – повідомила розвідка.

Водночас окупанти вважають, що довга війна в Україні при нинішній конфігурації глобальних сил може призвести до дестабілізації всередині самої Росії, тож, схоже, у 2024 році держава-агресор посилить репресивну внутрішню політику, додали в ГУР.


Наша Рада
Поділіться цим