субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Путін пригрозив «непоправним ударом» для України. ВІДЕО Формула миру, яку просуває Україна – це неприйнятні вимоги для мирного діалогу, вважає господар Кремля

Державність України може зазнати «непоправного удару», якщо війна буде тривати. Таку заяву зробив президент країни-агресора Росії Володимир Путін на зустрічі з регіональним чиновниками, повідомляє Наша Рада у вівторок, 16 січня.

За його версією, зараз ініціатива на фронті «повністю знаходиться в руках російських збройних сил».

Путін вважає, що ситуація розвивається у такому руслі, що «українській державності може бути завдано непоправного, дуже серйозного удару». І відповідальність за можливість таких наслідків він поклав на українську владу, бо вона відмовилась від переговорів з Росією.

«Але нагадаю, в Стамбулі про все домовились… Ми ж домовились про все. Більше того, керівник переговорної групи зі сторони України поставив навіть під цим свій підпис. Підпис стоїть, в нас документ он лежить. Нам тільки говорили: треба знак якийсь подати, що Росія дійсно має намір піти на рішення цих питань мирним шляхом, треба війська відвести від Києва, відвели. Через день вони викинули на смітник всі домовленості», – поскаржився Путін.

Він знову почав звинувачувати колишнього прем’єр-міністра Великої Британії Бориса Джонсона у тому, що він начебто відмовив українців від домовленостей з Росією.

«Ну, придурки, ні?! І прямо говорить: якби ми пішли на це, вже все давно би закінчилось півтора року назад», – заявив господар Кремля.

Путін вважає, що Формула миру, яку просуває Україна – це неприйнятні вимоги для мирного діалогу.

«Що стосується цього переговорного процесу – спроба спонукати нас відмовитися від тих завоювань, які ми реалізували за останні півтора роки. Але це неможливо, всі розуміють, що це неможливо», – резюмував він.


Наша Рада
Поділіться цим