субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗРК Patriot влаштували «брянську різанину» – Повітряні сили Підрозділи ЗРК Patriot за п’ять хвилин знищили одразу п’ять російських бортів на Брянському напрямку

Українські військові успішно використали американські ЗРК Patriot для знищення російської авіації в небі над Брянською областю 13 травня поточного року. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат в інтерв’ю Новинарні, оприлюдненому у понеділок, 27 листопада.

Зокрема Ігнат відреагував на питання щодо відео, яке було опубліковано у День зенітних ракетних військ Повітряних сил ЗСУ 3 липня. На ньому було видно, як наші військові імовірно використали ЗРК Patriot для знищення російської авіації 13 травня 2023 року.

«Це була блискуча операція під керівництвом командувача Повітряних сил. Завдяки нестандартним рішучим діям підрозділи ЗРК Patriot за п’ять хвилин знищили одразу п’ять бортів на Брянському напрямку, звідки вони тоді бомбардували керованими авіабомбами наші північні регіони. Я називаю це жартома «брянська різня», – сказав Ігнат.

Він також додав, що пізніше Patriot було використано і в Одесі. Тоді наші військові за його допомогою над Чорним морем збили російський винищувач Су-35.

«Це трапилося через деякий час після подій у Брянській області. І після цього вони на деякий час перестали там літати, бо зрозуміли, що там небезпечно, можуть збити. Комплекс Patriot – це такі можливості!» – підкреслив речник.

За даними Ігната, за домопогою ЗРК Patriot вдалося збити 15 російських аеробалітичних ракет Кинджал та десятки збитих балістичних ракет, які летіли на Київ.

«Patriot себе показав», – резюмував полковник.

Нагадаємо, 13 травня 2023 року в Брянській області впали літаки Су-34 та Су-35, а також три вертольоти Мі-8. Тоді у Росії звинувачували у цьому «українських диверсантів», які начебто застосували переносні зенітні ракетні комплекси.


Наша Рада
Поділіться цим