вівторок, 30 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Україна зможе атакувати Урал і Заполяр’я – ЗМІ Дрони з далекобійністю до 2000 кілометрів і більше заповнять дефіцит ракет середньої та великої дальності, стверджують джерела

Україна незабаром може застосувати далекобійні дрони, які атакують російські об’єкти на Уралі та у Заполяр’ї. Про це повідомило видання Bild з посиланням на власне джерело у п’ятницю, 5 квітня.

Стверджується, що вже у поточному році Україна зможе застосовувати дрони з далекобійністю до 2000 кілометрів і більше. Вони заповнять дефіцит ракет середньої та великої дальності.

«Ракети залишилися у минулому. Дрони – це майбутнє», – заявило джерело.

За його даними, до кінця року відразу 10 виробників поставлять ЗСУ дрони з далекобійністю до 2500 кілометрів. А київське КБ Промінь ще раніше розробило безпілотник Сокіл-3000, який може пролетіти до 3300 кілометрів.

За розрахунками журналістів, нова українська зброя зможе атакувати цілі у Мурманській області РФ, де розташовано близько 80 військових баз. Серед них аеродром Оленья, де базуються стратегічні бомбардувальники, які регулярно наносять ракетні удари по Україні.

Інфографіка Bild

Видання нагадує, що днями безпілотники вперше атакували завод «шахедів» у Татарстані на відстані у 1300 кілометрів.

«Для одного із ударів використовувався український дрон UJ-22. Раніше вважалося, що його далекобійність складає 800 кілометрів. Очевидно, нова модифікація з додатковими паливними баками літає набагато далі. Для другої атаки застосовувався безпілотник, створений на базі українського надлегкого літака Аеропракт A-22 Летюча лисиця», – пише видання.

Нагадаємо, сьогодні вранці відразу три російські військові аеродроми зазнали атак безпілотників. За даними ЗМІ, дрони могли пошкодити стратегічні бомбардувальники Ту-95МС на аеродромі у місті Енгельс.

Також на аеродромі Морозовськ було знищено принаймні шість винищувачів. Близько двох десятків російських військових були вбиті й поранені.


Наша Рада
Поділіться цим