субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

У Москві заарештували Гіркіна і схопили Губарєва. ВІДЕО Ігоря Гіркіна звинувачують у закликах до "екстремізму". А приводом для справи стали два пости в Telegram

Міщанський суд Москви заарештував російського терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова) та ухвалив відправити його до СІЗО до 18 вересня. Відповідне клопотання слідчого задовольнила суддя Олеся Менделєєва у п’ятницю, 21 липня.

Гіркіна звинувачують у закликах до «екстремізму» (ч.2 ст.280 КК РФ). Приводом для справи стали два пости в Telegram про «кримську проблематику» та невиплати військовим.

Захист зазначав, що єдиний доказ у справі – висновок спеціаліста інституту криміналістики ФСБ.

«У справі є лише якесь незрозуміле опитування мешканця (окупованого Росією – ред.) Криму, яке прочитало пост Стрєлкова і викликало якесь обурення», – наголошував адвокат Олександр Молохов.

Сам Стрєлков просив про домашній арешт, свою вину він не визнає.

Тим часом затримали колишнього так званого «народного губернатора» Донецької області Павла Губарєва. Він приймав участь у акції протесту біля суду, де відбувалось засідання у справі Гіркіна.

Нагадаємо, сьогодні представники слідчого комітету Росії затримали колишнього «міністра оборони» так званої «ДНР», терориста Ігоря Гіркіна (Стрєлкова).

Представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, коментуючи затримання Ігоря Гіркіна, заявив, що «вежі» у Кремлі приходять до активної фази внутрішнього протистояння.


Наша Рада
Поділіться цим