субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Стало відомо, чим знищили російський С-400 у Криму. ВІДЕО Мова йде про «новий виріб» українського оборонно-промислового комплексу, який показав себе бездоганно

Україна розробила нову сучасну ракету, яка показала себе бездоганно під час нещодавнього знищення російської системи С-400 «Тріумф» в Криму. Про це сказав секретар Ради нацбезпеки й оборони (РНБО) Олексій Данілов в ефірі Українського радіо у суботу, 26 серпня.

Він зазначив, що ракета, яку використали українські військові, була «новою й абсолютно сучасною».

«Так, це наш новий виріб, який показав себе абсолютно бездоганно», – заявив секретар РНБО.

Данілов не розкривав інших деталей, чи була, наприклад, ракета новою розробкою, або ж модифікацією вже наявного озброєння. Але він зауважив, що це розробка українського оборонно-промислового комплексу в рамках програми, започаткованої 2020 року.

Нагадаємо, 23 серпня на заході Криму в Оленівці пролунало декілька вибухів, внаслідок чого піднявся густий клуб диму. Пізніше стало відомо про те, що удар припав на військову частину росіян. В розвідці розповіли, що нашим воїнам вдалось знищити комплекс С-400.

А на наступний день речниця Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк розповіла, що окрім «Тріумфу», військові знищили або ж пошкодили ще три ворожі пускові установки С-300 в Херсонській області.


Наша Рада
Поділіться цим