субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗСУ зайшли до Куп’янська і встановили прапор України. ВІДЕО Українські бійці звільнили близько 2500 квадратних кілометрів у Харківській області та мають всі шанси розірвати наземні лінії зв’язку росіян з Ізюмом

Українські військові звільнили від російських окупантів Куп’янськ – третє за величиною місто Харківської області. Про це повідомляє Наша Рада з посиланням на радницю голову Харківської облради Наталію Попову.

«Куп’янськ – це Україна. Слава ЗСУ! Фото зі сторінки 92-ї опубліковано 10 вересня!», – написала вона у Facebook.

Про звільнення міста написав і депутат в Дергачівської міської ради Олексій Степаненко.

«Все! Куп’янськ наш! Збройні сили України зайшли до Куп’янська Харківської області. Українські військові з бойовим прапором 1-го механізованого батальйону 92-ї ОМБр», – написав він в соцмережі та прикріпив фото.

У свою чергу російський терорист Ігор Гіркін (Стрєлков), колишній «міністр оборони ДНР» написав у Telegram, що російські військові покинули принаймні західну частину Куп’янська – приблизно 2/3 міста.

Він визнав, что у російськіх окупантів – гостра оперативна криза, що триває, на широкій ділянці фронту, що вже переросла у велику поразку. За словами Гіркіна, зараз з російського боку може йти мова лише про те, «як не допустити переростання оперативної поразки – у стратегічну… Хоча загалом вона вже переросла».

Варто зазначити, що звільнення Куп’янська від окупантів є дуже важливим для ЗСУ. Оскільки це місто є ключовим залізничним центром для російських військ.

Нагадаємо, що успішний контрнаступ ЗСУ в Харківській області продовжується, президент Володимир Зеленський вчора повідомив, що наші бійці сумарно деокупували вже понад 30 населених пунктів у області.

Додамо, за даними ISW, українські бійці звільнили близько 2500 квадратних кілометрів у Харківській області та мають всі шанси розірвати наземні лінії зв’язку росіян з Ізюмом.


Наша Рада
Поділіться цим