субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Українські морські дрони отримали ударну зброю. ВІДЕО Тепер на дронах стоїть вогнеметна система, яка «дозволяє вести в прямому розумінні морський бій»

Українські спеціалісти постійно модернізують морські дрони Sea Baby. Нове покоління апаратів отримало у декілька разів більший заряд вибухівки і ударну зброю. Про це повідомила Українська правда у понеділок, 1 січня.

«Бойову частину збільшили в кілька разів і довели зі 108 до 850 кілограмів, використовують найкращі системи зв’язку, кожна з яких коштує понад 300 тисяч доларів, корпус виготовляють із непомітного для радарів матеріалу та послуговуються ще багатьма інноваційними рішеннями», – йдеться у статті з посиланням на розробників морських дронів.

Стверджується, що тепер на дронах стоїть вогнеметна система, яка «дозволяє вести в прямому розумінні морський бій». Видання отримало кадри першого в історії бою між безпілотниками й береговими кораблями.

«На відео зафіксовано, як українські дрони СБУ ведуть вогонь по човнах росіян, які вискочили з одного з кримських військових портів, щоб потопити дрони. Але безпілотники, замість того, щоб утікати, розвернулись і відкрили вогонь у відповідь», – пише видання, не уточнюючи результати бою.

Раніше стало відомо, що українські військові використовують для спецоперацій у Чорному морі три типи морських дронів. Тепер це не лише Sea Baby, а ще й Козак Мамай і Маґура V5. Останній тип дронів використовує ГУР.


Наша Рада
Поділіться цим