вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Україна отримала гаубиці Zuzana-2 від Словаччини Гаубиця Zuzana-2 може стріляти на максимальну дистанцію до 40 кілометрів снарядами калібру 155 мм

Словаччина доставила в Україну перші чотири самохідні гаубиці Zuzana-2. Про це повідомив міністр оборони Словаччини Ярослав Надь у Twitter у суботу, 13 серпня.

«Словаччина допомагає захистити безневинні українські життя! Радий підтвердити, що перші чотири словацькі гаубиці Zuzana знаходяться в руках українських Збройних сил, які готові до використання для захисту від російських агресорів», — написав Надь.

Як повідомлялося, 2 червня Україна підписала зі Словаччиною контракт на постачання восьми гаубиць Zuzana-2.

Zuzana-2 – це модернізація попередньої версії гаубиці Zuzana калібру 155 мм. 2018 року армія Словаччини закупила 25 таких артустановок. Вони були передані до армії у липні минулого року, щоб замінити попереднє покоління.

Гаубиця може стріляти на максимальну дистанцію до 40 кілометрів. Її вежа здатна розвертатися на 360 градусів, а завдяки автоматиці кількість членів екіпажу зменшена з 4 до 3. Також гаубиця має автомат заряджання, що дозволяє вести вогонь у режимі MRSI – кілька снарядів можуть потрапити по меті одночасно. Артустановка може зробити шість пострілів за хвилину або 16 пострілів за три хвилини.


Наша Рада
Поділіться цим