п'ятниця, 19 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віталій Портников: Путіністи в Європі нікуди не поділися Більше того – якщо економічна криза набиратиме обертів, позиції «корисних ідіотів» та прихильників Путіна почнуть тільки зміцнюватися

Безпрецедентний успіх лівого блоку на чолі із Жан-Люком Меланшоном та ультраправих сил на чолі з Марін Ле Пен на парламентських виборах у Франції нагадав, що «корисні ідіоти» та прихильники Путіна в Європі нікуди не поділися. Більше того – вони посилюють свої позиції. Більше того, якщо економічна криза набиратиме обертів, їхні позиції почнуть тільки зміцнюватися.

Українці можуть обурюватися тим, що Еммануель Макрон телефонує Путіну і хоче, щоб Росія «зберегла обличчя». Що ж, варто просто порівняти позицію Макрона із позицією Меланшона, цього «лівого Трампа» або із позицією Ле Пен, цієї клієнтки Путіна – і зрозуміти, що цих людей не переконає жодна Буча. І це, до речі, стосується аж ніяк не лише Макрона. Склалася безпрецедентна ситуація підтримки України на Заході ще й через те, що західними країнами зараз керують відповідальні порядні люди. Так, зі своїми недоліками, але – відповідальні та порядні.

Як може бути інакше? Ми знаємо це за прикладом Віктора Орбана. Володимир Путін робитиме все можливе, щоб таких Орбанів на Заході було якнайбільше.


Віталій Портников / Еспресо
Поділіться цим