четвер, 28 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: «Зелені» почали – і провалилися В реальності, жодного ветерана серед тих хто приїхав до Порошенка не виявилося, а лідери цієї масовки договорилися до фраз «Росія з нами не воює»

Історія про те, як влада намагалася організувати пікетування помешкання п’ятого президента Петра Порошенка силами найманої масовки, добула цікавий поворот – активісту, ветерану і щойно обраному депутату Київської міської ради Олександру Погребиському стали приходити повідомлення з погрозами. Схоже на те, що активісти «Європейської солідарності» сильно зламали плани нинішній владі.

Причина згаданого перфомансу була очевидна – це відповідь на поїздку Руху опору капітуляції до Феофанії де Зеленський перебував на лікуванні (але це не точно). Але – не тільки. Вже очевидно, ті тушки під садибою Порошенка мусили з себе вдавати активістів Майдану та ветеранів «збурених, що Порошенко зрадив Майдан». Таке дійство виглядало б логічним продовженням обшуку в Музеї Революції Гідності і розсилки повісток колишнім лідерам Майдану. Проте.

Чому задум влади провалився – очевидно. Ті високомудрі особи, які взялися організовувати це дійство зекономили буквально на всьому. Вони примудрилися обговорювати деталі майбутнього перфомансу у відкритих групах на Телеграмі. Вони заздалегідь повідомляли для чого і куди вони збираються. Вичислити коли вони приїдуть аби зустріти – було справою техніки. Далі – більше.

Нас не раз лякали «ветеранами в прострілених бронежилетах» і подібним. В реальності, за словами ветерана Гліба Бабича, жодного ветерана серед тих хто приїхав до Порошенка не виявилося, а лідери цієї масовки договорилися до фраз «Росія з нами не воює». На пам’ять про себе тітушки покидали плакати, на оборотній стороні яких було написано що кричати. І ще – вони покинули прапор Україні. Активісти Майдану, кажете? Ветерани?

Далі – більше. Наступного дня низка видань опублікувала статті ніби до садиби Порошенка приїхали ветерани АТО і націоналісти, а зустріли їх «озброєнні працівники охоронної фірми». Заспівувачем виступила «Lenta.ua», за нею потягнулися «Фраза.юа», «Вести.юа» і подібні. Характерно, російські ЗМІ і медіа Коломойського події не помітили, що саме собою говорить про провал дійства. Очевидно, «Lenta.ua» і дотичні, скотилися у відверту безсоромну брехню. Єдині ветерани які були під час перфомансу – це були як раз прибічники Порошенка, а серед «учасників акції» не було жодного ветерана, чи націоналіста. Відверта брехня – ще одна ознака повного провалу.

Проте до справи підключився сайт «Миротворець» – його адміни пообіцяли включити в базу всіх ідентифікованих учасників шабашу. Щоправда – не включили, бо учасники здали «Миротворцю» осіб які їх організовували. До цього ветеран і депутат Олександр Погребиський заявив про намір показати фільм з детальним розслідуванням хто збирав масовку і які ниточки ведуть в ОПУ. Після чого… Погребиському почали приходити повідомлення з погрозами.

Чому так? Причина очевидна. Характер того як неоковирно на це дійство збирали масовку і що вийшло з того в підсумку, наводять на цілком конкретний висновок. Активісти зірвали намір влаштовувати регулярні подібні шабаші аби поширювати знову заїжджені байки про Порошенка – про корупцію, Іловайськ, «свинарчуків» тощо. Але – нині перед рекрутерами постала реальна перспектива потрапити в базу «Миротворця». А це – майбутні проблеми з правоохоронцями та банками. Вочевидь, структурам Банкової рекрутери почали відмовляти у співпраці. І цим – когось сильно розізлили.

Що далі? Очевидно, що подібні перфоманси будуть повторюватися. І це насправді дуже добре. Бо нема кращого засобу повністю зруйнувати міф про «злочини Порошенка» ніж повторювати ці байки 100500 разів на тлі жодної доведеної до кінця кримінальної справи. Трагедія вдруге обертається на фарс.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим