п'ятниця, 19 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Нестеренко: Поки що найбільш логічний мотив для підриву літака МАУ В літаку абсолютна більшість були іранці. Громадяни Канади теж були іранського походження

Дуже слушна версія від Максим Плахотний.

Іранці протягом десятиліть організованими групами літають в Київ в посольство Канади для отримання громадянства за програмою для осіб з ісламських країн, які хочуть звідти втекти. Це факт.

Посольство Канади в Україні для них найближче посольство, яке працює по цій програмі. І є пряме авіасполучення.

Версія теракту отримує дуже суттєвий мотив. В літаку абсолютна більшість були іранці. Громадяни Канади ТЕЖ БУЛИ ІРАНСЬКОГО ПОХОДЖЕННЯ.

«Наша трагедія в Ірані.

Купу років тому, десь на початку 2000-х, коли я працював в готелі «Адрія», один з туроператорів регулярно привозив нам (десь раз на три тижні) групу іранських туристів.

Тур там був на три дні, і все чітко підв’язано під програму візиту в… посольство Канади.

У Канади багато років є програма допомоги і наддання громадянства людям з ісламських країн, які хочуть втекти з батьківщини. Так от ВСІ іранці це були візитери в канадське посольство. Україна найближча країна до Ірану, де посольство Канади працює за цією програмою.

Тоді вони прилітали рейсами Аеросвіту. Потім квота їх рейсів перейшла до МАУ, оскільки власники перейшли в МАУ.

З понад 160 загиблих на рейсі Тегеран – Київ, 63 були «громадянами Канади» – це були етнічні іранці (просто повірте), які вже отримали громадянство. Решта 82 громадяни Ірану дуже ймовірно летіли в Київ з тою самою метою – отримання громадянства Канади.

Версій і причин катастрофи може бути багато, але і версію «помсти втікачам від режиму» я б не відкидав. Па гусскі це звучить як «в назидание».

Досить спитати посольство Канади чи очікували вони таких громадян Ірану в найближчі дні на співбесіду.

Бен Афлек в «Операції Арго» теж вивозив американських дипломатів, як канадську знімальну групу.

І не забувайте, що штаб-квартира ІКАО, базується в Канаді».


Алексей Нестеренко / Facebook
Поділіться цим