п'ятниця, 26 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Голобуцький: «Слуга народу» запустила технологію «поїдання конкурентів» Заява Руслана Стефанчука «відкусила» рейтинги в обох реальних конкурентів партії Зеленського і збільшила ймовірність монопольного формування коаліції «Слугою народа»

Представник Зеленського у ВР Стефанчук заявив про можливий склад коаліції зі «Слугою народу»: «Из реальных [партий], в случае их прохождения, это могли бы быть, конечно, партия «Голос», возможно, партия Смешко. Это те новые лица, новая кровь, которые могли бы дать какой-то импульс для Украины».

Раніше Вакарчук заявляв, що «Голос» готовий до співпраці зі «Слугою народу».

Цією заявою Стефанчук серйозно підставив партію Смешка: і без того остання соціологія показує «сповзання» партії «Сила і честь» нижче прохідного бар’єра, до 4,1% з 5% на початку червня.

А тут потенційному виборцю Смешка дають однозначний сигнал: «Сила і честь» та «Слуга народу» – це, фактично, одне й те саме, курс ідентичний, рішення будуть ідентичні. Так який тоді сенс віддавати голос партії Смешка як дублеру, ще й без гарантії проходження, коли є гарантовано прохідний оригінал «Слуги народу»?

В «Голосу» Вакарчука ситуація краща, проте заяви його лідера і тепер Стефанчука так само спричинять швидше відтік виборців до «СН», аніж зростання рейтингу партії Вакарчука.

Як результат: заява «відкусила» рейтинги в обох реальних конкурентів партії Зеленського і збільшила ймовірність монопольного формування коаліції «Слугою народа». Дуже грамотне застосування технології.


Олексій Голобуцький / Telegram
Поділіться цим