п'ятниця, 26 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віталій Портников: Порошенко елементарно «кинули». Але для РПЦ зійде Насправді це зовсім інший провал – провал самої можливості діалогу Російської церкви і Української держави, демонстрація навмисної неповаги і зневаги до її інституцій

Єпископи підрозділу Російської православної церкви в Україні – вони вважають за краще називати себе Українською православною церквою, але ми знаємо ціну цьому найменуванню – вчора елементарно «кинули» президента України, зірвали зустріч, на якій повинні були обговорюватися проблеми у взаєминах держави з цією релігійною організацією. «Кинули», звичайно, це не дуже по-церковному і не дуже по-божому. Але для Російської православної церкви зійде.

У Москві цей «кидок», звичайно ж, сприймають як особистий провал Порошенко і як демонстрацію «мужності» російських православних ієрархів. Але насправді це зовсім інший провал – провал самої можливості діалогу Російської церкви і Української держави, демонстрація навмисної неповаги і зневаги до її інституцій. Ієрархи РПЦ в Україні можуть дозволити собі кинути Порошенко, але не можуть дозволити собі кинути свого справжнього президента – Путіна, не можуть підвести свою справжню Вітчизну – «русскій мір». І вчора ці страждальці на «мерседесах» чергового разу це продемонстрували.

Прикро тільки, що у заручниках своєї залежності від Москви ці люди продовжують тримати сотні тисяч українських громадян, які продовжують ходити до них за словом Божим, а не за демонстрацією лояльності до Путіна. І цей гріх використання чужих чистих душ ієрархам РПЦ не дарується.


Виталий Портников / Telegram
Поділіться цим