п'ятниця, 19 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віктор Уколов: Саакашвілі – це великий провал Мабуть прикро для тих, хто повірив «борцю з корупцією», та це нова реальність, з якою якось треба жити

ГПУ була проведена правочинна експертиза оригіналів записів і вони визнані немонтованими і достовірними.

Попередня експертиза проведена на замовлення журналістів, відтепер має визнаватись фейковою, адже аналізувались тільки ті фрагменти записів, що були оприлюднені в ЗМІ.

Пізніше виявилось, що прокуратура і не збиралась, і не мала права оприлюднювати оригінали записів, адже це стало б прямим порушенням таємниці слідства. Тому на прес-конференції були лише фрагменти розмов.

Адвокатам Саакашвілі можна поспівчувати. Підзахисний не ходить на допити, не співпрацює зі слідством і, відповідно, перспектива побачити матеріали справи, включаючи оригінали записів, відсувається у майбутнє.

Виглядає, що адвокатам доводиться працювати наосліп, не маючи достовірної інформації.

Експертиза оригіналів записів підтвердила, що найвідоміший борець з корупцією мав розмову з олігархом, якого в ЗМІ називали гаманцем Януковича. А його помічник домовлявся і отримував гроші.

Мабуть прикро для тих, хто повірив «борцю з корупцією», та це нова реальність, з якою якось треба жити. А політично, на мій погляд, – це великий провал.


Віктор Уколов / Українська правда
Поділіться цим