п'ятниця, 26 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Причини протікання кондиціонерів та як це виправити Неправильне функціонування може призвести до надмірного шуму при роботі кліматичної техніки, вібрації корпусу, появи крапель води усередині. Це провокує псування пристрою

Сучасна кліматична техніка в оселі чи офісі робить приміщення більш комфортним, допомагає створити оптимальні умови для відпочинку та роботи. Під час експлуатації кондиціонерів іноді виникають поломки, які призводять до протікання чи утворення надлишків конденсату. Як правило, це питання вирішується механічно чи за допомогою налаштувань. У складних випадках потрібен ремонт чи заміна деталей.

Чому з кондиціонера капає вода

Кондиціонери використовуються для оптимізації клімату у кімнаті досить давно. За час розвитку технологій ця техніка отримала різні конфігурації й технічні характеристики. Найсучаснішими є так звані спліт-системи, які складаються з окремих блоків. Один з них знаходиться ззовні, а другий встановлюється у приміщенні. Спліт-системи відрізняються низьким рівнем шуму, добре очищують повітря, розраховані на великі площі.

Рідина починає капати з вуличної панелі під час роботи кондиціонера. Це вважається нормою. Такий процес відбувається через роботу теплообмінників, вентилятора та розподіл холодоагенту. Фреон призначений для зниження чи підвищення температури у закритому приміщенні. Новітні кондиціонери можуть змінювати полярність й функціонувати як на охолодження, так й на обігрів.

Під час активної роботи техніки на радіаторі осідає конденсат, який починає капати при накопичуванні. У конструкції внутрішнього блоку кондиціонера передбачено спеціальні дренажні трубочки та ванночки, які встановлюються під систему. Дренажна система виводиться назовні чи з’єднується з каналізацією, і вдома нічого не капає. Але під час порушення режиму роботи спостерігається накопичення вологи усередині, через що може крапати у приміщенні.

Причини протікання води з кондиціонеру:

  • Забруднення дренажної системи. При високій температурі, особливо влітку, відбувається інтенсивне утворення конденсату, який стікає з корпусу та виводиться. Пил з повітря, потрапляння павутиння чи ниток у систему призводить до утворення заторів.
  • Герметизація отвору назовні через налипання снігу, замерзання.
  • Порушення цілісності механізмів, поява тріщин.
  • Потрапляння рідини на вентилятор.

Неправильне функціонування може призвести до надмірного шуму при роботі кліматичної техніки, вібрації корпусу, появи крапель води усередині. Це провокує псування пристрою.

Профілактика кліматичної техніки

Фахівці рекомендують проводити регулярні обстеження обладнання на предмет справності усіх запчастин. Перед запуском кондиціонерів слід ретельно вичищати ванночки. Такі маніпуляції можна проводити самостійно чи запросити фахівців, які швидко проведуть чистку техніки.

Роботи полягають у прочищенні трубок дренажної системи та усуненні засмічення. Для цього не потрібно повністю демонтувати техніку, слід ретельно промити трубки мийними засобами за допомогою щітки під великим напором чистої води. У випадках наявності механічних пошкоджень варто виконати заміну запчастин.

Поява води на корпусі кондиціонера усередині приміщення не є критичною. Спочатку необхідно виконати прості дії з очищення системи. Якщо своїми руками не вдалося налагодити роботу техніки, слід звертатися до сервісного центру.


Наша Рада
Поділіться цим