субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Україна повернула під свій контроль «вишки Бойка» у Чорному морі. ВІДЕО Спецпризначенці захопили цінні трофеї, серед яких запас некерованих авіаційних ракет, а також РЛС Нева, що може відстежувати рух суден у Чорному морі

Українські військові повернули під контроль бурові газо- та нафтовидобувні платформи біля берегів Криму в Чорному морі – так звані «вишки Бойка». Про це повідомило Головне управлінні розвідки (ГУР) Міноброни у понеділок, 11 вересня.

Унікальну операцію зі встановлення контролю над ишками Бойка провели силами підрозділів ГУР МО України, зокрема під контроль були повернуті бурові платформи «Петро Годовалець» та «Україна», а також СПБУ «Таврида» і СПБУ «Сиваш», – йдеться у повідомленні.

Вказано, що під час проведення операції спецпризначенці захопили цінні трофеї: запас вертолітних боєприпасів типу НАР (некерованих авіаційних ракет), а також РЛС Нева, що може відстежувати рух суден у Чорному морі.

У розвідці нагадали, що під час однієї з фаз цієї операції відбувся бій між українськими спецпризначенцями на катерах та російським винищувачем Су-30. Внаслідок бою російський літак отримав ураження і змушений був відступити.

Як відомо, Росія захопила українські вишки у 2015 році, а з початком повномасштабного вторгнення використовувала у військових цілях. Зокрема, як вертолітні майданчики і для розміщення засобів РЛС.


Наша Рада
Поділіться цим