субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

В ОП прокоментували ідею відправити на війну ще 500 тисяч українців Збройним силам України потрібно комплектувати нові бригади й проводити ротації, зазначив Михайло Подоляк

Пропозиція щодо додаткової мобілізації до Сил оборони України 500 тисяч осіб не є остаточним рішенням, її будуть додатково обговорювати. Про це у четвер, 28 грудня, в коментарі 24 каналу заявив радник голови Офісу президента Михайло Подоляк.

За його словами, цифри 400-500 тисяч дискутуються на рівні профільного комітету і на рівні військових, а сам процес мобілізації планують розтягнути на рік.

«Війна велика, треба комплектувати нові бригади, проводити ротації, якщо ми хочемо провести певні демобілізації, також потрібно замінювати людей», – пояснив необхідність цього кроку Подоляк, зазначивши, що на лінії фронту, яка простягається на 1300 кілометрів, перебуває понад 400 тисяч російських військових.

Він запевнив, що озвучені цифри у пів мільйона українців не пов’язані із кількістю втрат в ЗСУ.

«Це не питання навіть втрат, не питання поранених, це питання логістики, як такої, і великої війни, яка йде вже два роки. Тому до цифр треба спокійно ставитись, вони будуть продискутовані разом з військовими, і відповідні комітети вийдуть на ті цифри, які нам потрібні», – запевнив речник глави ОП.

Подоляк також вказав на необхідність замінити людей на передовій, які вже майже два роки стримують російську агресію.

«Люди фізично та психологічно не можуть воювати так довго. Їх треба якось замінювати, їх треба переводити через ротаційний механізм, і це треба все обговорити», – підсумував він.

Нагадаємо, 25 грудня Кабінет міністрів зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт, який передбачає внесення змін до процесів мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.


Наша Рада
Поділіться цим