субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

«Прослушка» Залужного: СБУ відкрила кримінальну справу Мова йде про приміщення, яке могло в майбутньому використовуватись Валерієм Залужним для роботи, зазначили у спецслужбі

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом виявлення технічного пристрою в одному з потенційних місць дислокації головнокомандувача Збройних сил України Валерія Залужного. Про це спецслужба повідомила у неділю, 17 грудня.

Вказано, що провадження відкрито за статтею 359 ч.2 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

«Наголошуємо, що техніку виявлено не безпосередньо в кабінеті Валерія Залужного, а у одному з приміщень, яке могло в майбутньому використовуватись ним для роботи», – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, виявлений пристрій перебував у неробочому стані, стверджують у СБУ. Будь-яких засобів накопичення інформації чи засобів віддаленої передачі аудіозаписів не виявлено. Даний технічний пристрій буде передано на експертизу.

«Співробітники СБУ вживають усіх передбачених законом заходів для розслідування даного правопорушення», – додали у спецслужбі.

Раніше у неділю ЗМІ повідомили, що у кабінеті Залужного було знайдено «прослушку». При цьому виявлені пристрої для зчитування інформації виготовлені з елементів невстановленого зразку, стверджували джерела.


Наша Рада
Поділіться цим