неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

У ЗСУ заявили про подальше просування на півдні Росіяни зазнають суттєвих втрат на півді, тому вже змушені перекидати війська з інших ділянок фронту

Українські війська просуваються на південь від населеного пункту Роботине у Запорізькій області. Про це сказав речник об’єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олександр Штупун в ефірі телемарафону у неділю, 27 серпня.

«Попри досить важкі бойові умови, наші війська просувалися у районах Урожайного, Роботиного, також мали успіхи на Мелітопольському і Бердянському напрямках біля Старомайорського. І на цей час наші війська просуваються у напрямку Новопрокопівки – це біля Роботиного, та у напрямках Мала Токмачка, Очеретувате», – сказав він.

За словами Штупуна, росіяни зазнають суттєвих втрат на півді, тому вже змушені перекидати війська з інших ділянок фронту.

«Вони безповоротно втрачають щодоби до 100 осіб, а ще є поранені, полонені. Минулої доби загалом вони втратили 305 осіб. І намагаються це латати, але виходить сумбур», – зазначив він.

Нагадаємо, з початку червня триває наступ ЗСУ на півдні України. За цей час вдалося звільнити більше 240 кв. км території у Запорізькій і Донецькій областях.

Також з’являється все більше свідчень, що ЗСУ прорвали найскладнішу лінію оборони РФ.


Наша Рада
Поділіться цим