неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗМІ дізналися про секретну зустріч Залужного з командуванням НАТО Після цієї зустрічі стратегія ведення бойових дій українськими військами помітно змінилася

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів секретну нараду з командуванням Північноатлантичного альянсу на польському кордоні. Про це повідомила британська газета The Guardian у суботу, 26 серпня.

За даними видання, зустріч воєначальників відбулася 11 днів тому. Окрім генерала Залужного, у ній брав участь увесь командний склад ЗСУ, верховний головнокомандувач Обʼєднаних сил НАТО в Європі генерал Каволі та начальник Штабу оборони Великої Британії Тоні Радакін.

«Головним питанням порядку денного було, що робити з припиненням прогресу контрнаступу України, а також плани бойових дій на майбутню виснажливу зиму і довгострокову стратегію, оскільки війна неминуче наближається до 2024 року», – йдеться у статті.

Газета зауважує, що після цієї зустрічі стратегія ЗСУ помітно змінилася. Зараз українські військові зосереджують зусилля на Запорізькому напрямку та виході до Азовського моря.

Нагадаємо, на початку літа ЗСУ почали наступ у Запорізькій області. Бої йдуть на двох напрямках – Мелітопольському та Бердянському. На поточному тижні наші захисники зайшли у населений пункт Роботине та встановили там прапор України.


Наша Рада
Поділіться цим