неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Єврейські Федерації Північної Америки зібрали 90 млн доларів для жителів України

Дванадцять лідерів Єврейських Федерацій Північної Америки (JFNA) прибули до України із візитом солідарності. Як повідомили у четвер, 17 серпня, в організації, це перша міжнародна єврейська місія в Україні після повномасштабного російського вторгнення, інформує News Wall Israel.

Під час візиту представники партнерських організацій JFNA проінформують учасників місії про поточні проблеми та результати спільної роботи. Вони також відвідають місця, де українські євреї та біженці отримують допомогу основних партнерів Єврейських Федерацій: Американського єврейського об’єднаного розподільчого комітету (Джойнт) та Єврейського агентства (Сохнут).

У Львові заплановано відвідування «Хесед-Ар’є», який із початком війни став координаційним центром прийому біженців та розподілу гуманітарної допомоги по всій території України. Тут також створено волонтерський центр, де працюють місцеві єврейські активісти різного віку.

У Трускавці єврейські лідери США та Канади зустрінуться з біженцями, розміщеними Джойнтом у місцевому готелі, де їм надається проживання, харчування, медикаменти, психологічна та соціальна підтримка, а також культурна та освітня програми.

У Поляні місія познайомиться із роботою літнього табору Сохнута для дітей віком від семи до дванадцяти років. Також у Західній Україні члени місії будуть присутні на семінарі з підготовки до репатріації, який організувало Єврейське агентство.



Поділіться цим