неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

У Пентагоні оцінили ситуацію на фронті в Україні Росіяни у досить складному становищі, тому що "вони зазнали величезних втрат", зазначив генерал Марк Міллі

Російська армія зіткнулася з низкою проблем під час наступу військ України. Про це сказав голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі у інтерв’ю для The Washington Post, оприлюдненому у п’ятницю, 18 серпня.

На його думку, росіяни у досить складному становищі, тому що «вони зазнали величезних втрат».

«Моральний стан у них (росіян – ред.) не дуже добрий. Їхнє керівництво є сумнівним і неоднозначним, залежно від типу підрозділу. На стратегічному рівні керівництва очевидно існують великі непорозуміння. Логістика також не у доброму стані», – заявив Міллі.

Він підкреслив, що російські війська зараз переважно в обороні, у той час як Україна веде наступ.

«Я казав кілька місяців тому, що цей наступ буде довгим, кривавим, повільним. І він саме такий: довгий, кривавий і повільний, і це дуже, дуже важкий бій», – заявив американський воєначальник.

Міллі підкреслив, що «для України це екзистенційна боротьба». Водночас для США, Європи і решти світу розв’язана Кремлем війна означає «фронтальний наступ на правила міжнародного порядку, які існують уже 80 років після закінчення Другої світової війни».

Нагадаємо, ЗСУ звільнили понад 40 тисяч кв. км території України з початку наступальних дій весною 2022 року. Мова йде про територію, яка більша за розмірами, ніж Молдова, або трохи менша, ніж два Ізраїлі.

Наша Рада
Поділіться цим