неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗСУ розширюють плацдарм на лівобережжі Херсонщини – журналіст Українські війська не відступили за Дніпро після атаки російських військ на захід від Козачих Лагерів минулого вівторка, стверджує Юліан Репке

Українські військові на катерах переправилися через річки Дніпро та Конка та зуміли закріпитися на лівому березі Херсонської області. Про це повідомив військовий оглядач Bild Юліан Репке у Twitter в суботу, 12 серпня.

«Нарешті дозволили повідомити, що українські війська НЕ відступили за Конку та Дніпро після атаки російських військ на захід від Козачих Лагерів минулого вівторка, а встановили плацдарм у цьому районі, який з того часу постійно зростає», – написав журналіст і додав, що відстань від плацдарму до тимчасово окупованого Криму складає 83 кілометри.

Схожа інформація з’являлась у соцмережах і раніше. Про це повідомляли так звані російські «воєнкори». Натомість заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 9 серпня заявила, що ЗСУ та Генеральний штаб «не підтверджують цю інформацію станом на зараз».

«Ми вкотре просимо всіх довіряти тільки офіційним джерелам. Будь-яка інформація, яка пов’язана із зоною бойових дій, може впливати на хід бойових дій. Генштаб ЗСУ і Міноборони поширюють тільки безпечну інформацію», – додала Маляр.


Наша Рада
Поділіться цим