субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗСУ відбили всі атаки в Бахмуті і забезпечили просування – Міноброни Противник переходив у наступ та намагався повернути втрачені території, однак зазнав втрат та не зміг виконати свої задачі

Збройні сили України відбили всі атаки на Бахмут у четвер, 18 травня. При цьому на окремих ділянках є просування наших військ. Про це повідомила заступник міністра оборони Ганна Маляр у Telegram.

«Противник стягнув у Бахмут більшу частину своїх резервів та значно посилив угруповання. Сьогодні весь день ворог атакував Бахмут. Всі атаки нашими оборонцями відбиті», – написала вона.

За її даними, українські військові контролюють південно-західну частину Бахмута.

«На околицях на півночі від Бахмута ворог теж атакував. Атаки відбиті. На окремих ділянках є просування наших військ на 500 метрів», – додала Маляр.

Вона також повідомила, що в передмісті Бахмута на півдні протягом дня йшли запеклі бої. Противник переходив у наступ та намагався повернути втрачені території, однак зазнав втрат та не зміг виконати свої задачі.

«На окремих ділянках наші війська просунулись на 1 км», – додала заступник міністра.

Раніше у четвер 3-я окрема штурмова бригада повідомила, що провела наступальні дії на західних околицях Бахмуту і створила плацдарм для подальшого контрнаступу. Ширина смуги прориву склала 2 тисячі метрів, а її глибина – 700 метрів.

Згідно з попередніми даними, у ворога щонайменше 50 загиблих з особового складу, до 100 поранених. Також під час штурму було знищено резерви ворога на даному напрямку, зокрема декілька складів БК.


Наша Рада
Поділіться цим