неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

ЗСУ отримали техніку на дев’ять бронетанкових бригад – шеф Пентагону За рік країни-члени формату Рамштайн озброїли Україну на $55 млрд. З цієї суми США виділили приблизно $35 млрд

Учасники Контактної групи з оборони України у форматі Рамштайн надали українській армії понад 230 танків та 1550 бронемашин. Про це сказав міністр оборони США Ллойд Остін на прес-конференції за підсумками засідання у п’ятницю, 21 квітня.

«Усього за якихось кілька місяців Контактна група доставила понад 230 танків, понад 1550 бронемашин та іншого обладнання та боєприпасів для підтримки дев’яти нових бронетанкових бригад», – сказав Остін.

За його словами, тепер союзники хочуть зосередитися на ключових можливостях, які потрібні Україні просто зараз, а також у середньостроковій перспективі. Пріоритетною військовою допомогою є системи протиповітряної оборони.

«Для України зараз найбільш потрібні системи ППО, щоб убезпечитись від російських масованих ракетних атак», – сказав Остін і додав, що учасники зустрічі підтримали надання ракет для протиповітряної оборони України.

Також шеф Пентагону сьогодні повідомив, що за рік країни-члени формату Рамштайн озброїли Україну на $55 млрд. З цієї суми США виділили приблизно $35 млрд.


Наша Рада
Поділіться цим