вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Суд у Гаазі видав ордер на арешт Путіна Президент країни-агресора Володимир Путін підозрюється у незаконній депортації українських дітей

Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі видав міжнародні ордери на арешт президента Росії Володимира Путіна. Про це повідомляється у прес-релізі суду у п’ятницю, 17 березня.

«Сьогодні Друга палата досудового розгляду Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт двох персон у контексті ситуації в Україні: пана Володимира Володимировича Путіна та пані Марії Олексіївни Львової-Бєлової (уповноважена з прав дитини в РФ – ред.)», – йдеться у повідомленні суду.

У МКС пояснюють, що Путін та Львова-Бєлова підозрюються у незаконній депортації українських дітей.

Напередодні слідча комісія ООН заявила, що вивезення українських дітей на територію Росії може вважатись військовим злочином.

Раніше повідомлялося про зустріч Володимира Путіна з Марією Львовою-Бєловою. Тоді він заявив, що в Росії нібито зростає кількість охочих «усиновити» українських дітей із тимчасово окупованих територій України.

Марія Львова-Бєлова похвалилася, що особисто «усиновила» 15-річного підлітка з тимчасово окупованого російськими військами Маріуполя.


Наша Рада
Поділіться цим