вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

В Росії офіційно підтвердили смерть нардепа-зрадника Ковальова 33-річний Олексій Ковальов помер внаслідок вогнепального поранення. Також загинула дівчина, яка проживала з ним

Слідчий комітет Росії розслідує вбивство колаборанта, вже колишнього народного депутата України Олексія Ковальова, який у окупантів займав посаду так званого «заступника голови адміністрації Херсонської області по сільському господарству». Про це повідмляє прес-служба відомства.

«Слідчі СК Росії зафіксують та розслідують обставини скоєння злочину щодо заступника голови Херсонської ВДА», – йдеться у в повідомленні.

За даними СК РФ, 33-річний Ковальов помер внаслідок вогнепального поранення. Напад був скоєний за місцем його проживання 28 серпня. Також загинула дівчина, яка проживала із Ковальовим.

Нагадаємо, що на початку квітня 2022 року Олексій Ковальов заявив, що перебуває у Голій Пристані на Херсонщині попри російську окупацію, щоб «працювати у своєму окрузі». ДБР відкрило кримінальне провадження відносно нього.

3 травня Ковальова виключили з фракції Слуга народу. Коли 8 червня Ковальов зізнався, що співпрацює з російськими окупантами на Херсонщині, фракція Слуга народу закликала Верховну Раду позбавити його мандату.

22 червня начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони Кирило Буданов підтвердив, що автомобіль Ковальова було підірвано в Херсонській області. 30 червня в інтерв’ю російським пропагандистам Ковальов заявив, що пережив замах.

За даними ДБР, на початку липня Ковальов обійняв посаду заступника голови у незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора «уряді Херсонської області».

6 липня генпрокурор повідомила Ковальову про підозру. Його оголошено в розшук. Майно Ковальова перейшло в управління АРМА.


Наша Рада
Поділіться цим