вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Росія готує «міжнародний трибунал» над Україною До роботи щодо формування "трибуналу" потрібно залучити країни, які "демонструють незалежну позицію з українського питання", вважає Олександр Бастрикін

Країна-агресор Росія може організувати власний «міжнародний трибунал» над Україною за нібито її «військові злочини проти миру та безпеки людства». Про це сказав голова Слідчого комітету РФ Олександр Бастрикін в інтерв’ю Російській газеті, оприлюдненому у понеділок, 25 липня.

Бастрикін одразу констатував, що «створення такого трибуналу під егідою ООН у поточній перспективі є вкрай сумнівним».

«Вказане питання доречніше було б опрацьовувати з російськими партнерами по таких організаціях, як СНД, ОДКБ, БРІКС, ШОС. Установу суду та його статуту можна було б оформити угодою між Росією, країнами-членами зазначених організацій, «Донецькою» та «Луганською народними» республіками»», – заявив він.

Також Бастрикін вважає, що до роботи щодо формування «міжнародного органу правосуддя» доцільно залучити й інші країни, які «демонструють незалежну позицію щодо українського питання». Серед таких держав він назвав Сирію, Іран та Болівію.


Наша Рада
Поділіться цим