вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Лавров зізнався, що Росія веде загарбницьку війну в Україні Якщо Захід постачатиме Україні далекобійну зброю, то географічні завдання «спецоперації» відсуватимуться від нинішньої лінії ще далі, попередив глава МЗС РФ

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що географічні завдання так званої «військової спецоперації» Москви в Україні змінилися. Тепер це не лише Донбас, а й низка інших територій. Про це Лавров сказав в інтерв’ю російським пропагандистським ЗМІ РІА Новини та RT.

За словами Лавров, якщо Захід постачатиме Україні далекобійну зброю, то географічні завдання спецоперації відсуватимуться від нинішньої лінії ще далі.

«Щодо «спеціальної військової операції» та географічних координат, президент (Володимир Путін Хуйло) сказав дуже чітко, як ви його і процитували – денацифікація, демілітаризація у тому сенсі, щоб не було жодних загроз нашій безпеці, військових загроз з території України, це завдання й залишається. Коли у Стамбулі була зустріч переговорників, там була одна географія, і наша готовність прийняти українську пропозицію спиралася на ту географію, на географію кінця березня 2022 року», – розповів глава МЗС.

«Зараз географія інша. Це далеко не лише «ДНР» та «ЛНР», це ще й Херсонська область, Запорізька область та низка інших територій, і цей процес триває, причому триває послідовно та наполегливо», – зазначив міністр.

Раніше президент РФ Володимир Путін Хуйло заявляв, що цілі «спецоперації» – «абсолютно зрозумілі» та «шляхетні». Головною метою він назвав «допомогу людям Донбасу» та запевняв, що «в наші плани не входить окупація України».


Наша Рада
Поділіться цим