вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Зеленський назвав причину рішення по Баканову та Венедіктовій Понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території і працюють проти України, повідомив глава держави

Президент Володимир Зеленський відсторонив Івана Баканова від виконання обов’язків голови СБУ і Ірину Венедіктову від посади генпрокурора через зафіксовані зв’язки між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії. Про це повідомляє Наша Рада з посиланням на звернення президента у неділю, 17 липня.

Зеленський повідомив, що наразі зареєстровано 651 кримінальне провадження щодо державної зради та колабораційної діяльності працівників органів прокуратури, органів досудового розслідування, інших правоохоронних органів.

У 198 провадженнях особи отримали повідомлення про підозру. Зокрема, понад 60 працівників органів прокуратури та СБУ залишилися на окупованій території і працюють проти України.

«Такий масив злочинів проти основ національної безпеки держави та зв’язки, які зафіксовані між працівниками силових структур України та спецслужбами Росії, ставлять дуже серйозні запитання до відповідних керівників. Кожне з таких питань отримає належну відповідь», – сказав він.

Нагадаємо, сьогодні Зеленський відсторонив Венедіктову та поклав обов’язки генерального прокурора на її заступника Олексія Симоненка. Баканова ж було усунено на підставі ст. 47 Дисциплінарного статуту ЗСУ.


Наша Рада
Поділіться цим