п'ятниця, 18 жовтня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Що треба знати про ТЦК на концерті Океану Ельзи і облави з бусифікацією Хотілось би нагадати незламним лідорам сучасності, що у нас війна за виживання. І одними вср…тими шоу цієї війни не виграти

1. Задача цього шоу – не мобілізація, а, власне, шоу. Кілька десятків тусовщиків, пійманих на концерті Вакарчука, і близько не закриють потреби армії в кілька сотень тисяч людей.

2. Полювання на ухилянтів не є функцією ТЦК. Функція ТЦК – виписати повістки тим, хто потрібен армії, перевірити стан цих людей, розподілити по підрозділам. Якщо людина ухиляється від мобілізації, вона мала би стати клієнтом поліції. Саме поліція мала би шукати таких людей і доставляти в ТЦК.

3. Єдина причина, чому ТЦК виконує функції поліції – це намагання перекласти негатив від мобілізації з влади (з якою асоціюється поліція) на ТЦК (які асоціюються з армією). Люди, які ухиляються від служби, повинні боятися і ненавидіти не Зеленського, а армію.

4. Це шоу було б неможливим, якби мобілізація не була провалена ще півтора роки тому.

5. Виключну відповідальність за провал мобілізації несуть особисто президент Зеленський і владна коаліція СН/ОПЗЖ у Верховній Раді. Особисто Зеленський ради особистого піару звільнив в один день всіх обласних воєнкомів і паралізував їх роботу. Особисто Зеленський більше півроку затягував рішення про мобілізацію, бо боявся політичних наслідків на можливих виборах. А потім коаліція СН/ОПЗЖ ще півроку приймала закон про мобілізацію. Який так нормально і не запрацював.

6. Мобілізацію все ще можливо провести, якщо перестати гратися в політику і зайнятися рутинними справами: налаштуванням процесів, приведенням у відповідність юридичних норм, передачею невластивих ТЦК функцій полювання на ухилянтів до поліції.

Хотів би нагадати незламним лідорам сучасності, що у нас війна за виживання. І одними всратими шоу цієї війни не виграти.


Сергій Марченко / Facebook
Поділіться цим