субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Юрій Бутусов: Критична ситуація в Авдіївці Саме зараз в Авдіївку потрібні боєздатні резерви, які ліквідують прорив та в цілому посилять щільність оборони

Ворог зумів зачепитись за кілька будинків на околиці Авдіївки. Українське керівництво має негайно надати посилення (не накази триматись та крики, а реальне посилення).

Зайшли кілька груп росіян без якихось масштабних штурмів – а просто зайшли, бо у тому місці просто не вистачає людей та технічних засобів для контролю усіх посадок та підходів.

Я багато писав про необхідність посилення Авдіївки людьми та озброєнням, і усім казав саме про такий сценарій. При тому рівні комплектності, який на тому напрямку є, дива не трапиться, і у ворога виникають шляхи проникнення скрізь бойові порядки.

Верховний головнокомандувач Зеленський приїжджав і пообіцяв на зустрічі з солдатами вирішити проблеми та надати посилення. На жаль, навіть необхідний мінімум посилення не був виконаний.

Саме зараз в Авдіївку потрібні боєздатні резерви, які ліквідують прорив та в цілому посилять щільність оборони. Якщо це не зробити зараз, і росіяни зможуть справді серйозно зачепитись за міську забудову, то доведеться потім як в Бахмуті кидати у бій в десять разів більше сил, щоб якомога довше вести спротив у місті – але тоді втрати зростуть на порядок і буде вже пізно, занадто пізно.

І відповідальність за провал в Авдіївці буде повністю на Зеленському, який відвідав місто і гарантував спрямувати туди додаткові сили.


Юрій Бутусов / Facebook
Поділіться цим