субота, 27 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Голобуцький: Лукашенко завис між рибкою і «йолкою» Олександр Лукашенко продовжує маневрувати на гарячій пательні: пробує і зобразити виконання вимог Кремля «позначити співучасть Білорусі у війні», і одночасно дистанціюватись від війни

Судячи з сьогоднішнього лукашенкового полум’яного спічу, Путін добряче притиснув «президента» Білорусі: поставив жорстку вимогу заявити про долучення РБ до війни. Ну, Лукашенко і заявив: довго і емоційно розказував, як страшно відреагує, якщо хтось із «них» насмілиться «смикнутись в напрямку Білорусі» чи «доторкнутись своїми брудними руками хоч до одного метру нашої території».

Навіть Зеленського, попри свою звичайну показово добродушну манеру, аж тричі назвав «гнидою» – такий собі реверанс Путіну, «ну це тобі ж приємно, правда?».

Але закінчив все тихою і впертою реплікою, що РБ у війну затягнути не вдасться.

«Если вы думаете, что вы втянете нас в войну завтра – вы заблуждаетесь».

Тобто, від Путіна відплюватись поки не вийшло, але Дядечко Сі все ж дав якісь розпливчасті обіцянки. І, ймовірно, довго говорив про недопустимість втручання, прагнення рівноваги абощо.

В результаті бідному Лукашенку так і довелось зависнути між рибкою і «йолкою». Отримати і те, і те поки не вдається, а вибрати щось одне не дають.


Олексій Голобуцький / Telegram
Поділіться цим