п'ятниця, 29 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: Рідкісна ганьбища Зеленського Піаритися політики можуть по-різному. Але піаритися на тому, що ти абсолютно негідний керівник та організатор – до такого можуть додуматися лише в офісі Зеленського

Президент Зеленський особисто подзвонив голові правління корпорації Pfizer Альберту Бурлі і обговорив питання, пов’язані з укладенням контракту на постачання в Україну вакцини Pfizer/BioNTech у найкоротші терміни. Офіс президента радісно рапортує і подає все це як велике досягнення. Певні видання цитують працівників Pfizer, де ті дивуються, мовляв, це велика рідкість коли голова правління корпорації спілкується напряму з президентом країни!..

Я не сумніваюся, що це рідкість. Бо до такого ганьбища як особисто дзвонити голові корпорації і канючити вакцину, явно не опустилися навіть президенти африканських країн. Піаритися політики можуть по-різному. Але піаритися на тому, що ти абсолютно негідний керівник та організатор – до такого можуть додуматися лише в офісі Зеленського.

По-перше, чому цей дзвінок – піар і тільки піар? Та тому що не змінить цей дзвінок абсолютно НІ ЧОРТА. Ну послухайте! Pfizer – не бюро добрих послуг, це комерційна компанія, мета якої – заробити грошей. Зараз у Pfizer – зоряний час. У Pfizer за їхнім препаратом в черзі стоять цілі країни, при чому не такі, де в президенти обирають коміка, а ті де виробляють BMW, Alfa Romeo та Volvo. Вакцину Pfizer контрактувати почали ще влітку. Аби здобути вакцину для своїх країн, чиновники тих країн не гребують нічим. Це в нас з Гладковського, що дав фронту класну спеціалізовану вантажівку на базі МАЗу, зробили ворога за те, що він завіз до України з Росії необхідні прилади. Коли представники Чехії тим самим способом, за готівку купляли в Україні медичні маски – в своїй країні вони стали героями.

Що в цих умовах може змінити дзвінок Зеленського? Голова правління дасть наказ переглянути існуючі контракти на користь України? Смішно. Тоді навіщо?

Відповідь. Це – аналог старого совкового плакату «О каждом из нас заботится Сталин в Кремле». Їхня панська милість президент на всю країну показали як вони про всіх нас турбуються. Бачте? До самого головного у Pfizer подзвонив! Я навіть не сумніваюся, чимало наших співгромадян на це шоу поведуться з легкістю. Бо у нас же так люблять таке – генерал з автоматом на чолі атаки! Або директор заводу з кувалдою серед робочих…

Хоча насправді все це – ознаки огидного керівника, що повністю не відповідає своїй посаді. Ще коли я, випускник вишу, керував зміною ремонтників на заводі, ІТРівці мені казали – за кувалду хапаються від невміння керувати. І це – правда. Бо обов’язок генерала – не з автоматом навперейми перед військами бігати. Його місце – в штабі над мапою і документами, думати як провести операцію максимально ефективно і за мінімальних втрат.

Колись я випрацював для себе індикатор хренового керівника. Якщо директор фірми набивається в друзі – з фірми треба тікати. Бо директор фірми не мусить бути добренький – він мусить приносити багато прибуткових заказів. Дружити я й без нього маю з ким – а на роботу я ходжу, аби гроші заробляти.

Чому Зеленський особисто дзвонить голові правління Pfizer? А тому що коли влітку всі передові країни контрактували вакцину, міністр Степанов палець о палець не вдарив. Тому що, коли навіть почали процедуру закупівлі вакцини, Степанов сам добився, аби компанія «Медзакупівлі» узгоджувала тип вакцини з МОЗ, а МОЗ (тобто Степанов особисто) затвердив купівлю лише одної вакцини – Sinovac. Про це розповів керівник «Медзакупівель» Арсен Жумаділов. Нарешті, на кінець січня 2021 р. вакцина Pfizer в Україні не була навіть зареєстрована. Саме через все це в Україні вакцинація ще досі не розпочата.

А ще раніше міністр Степанов так гарно забезпечив лікарні костюмами біозахисту, що Зеленський фотографувався з лікарями в костюмах від фонду Порошенка. Всі ці викрутаси для міністра Степанова пройшли без наслідків – він продовжує керувати медициною. І ще довго буде – вже повірте.

Зате – голові правління Pfizer дзвонить Зеленський особисто. Більше – нікому.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим