п'ятниця, 29 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Ігор Соловей: Венедиктов знайшов вдячні вуха на Банковій Передайте на печерські пагорби: якщо ви один раз запустите цих щурів, то ви їх вже не витравите – вони винесуть всі меблі, а потім і вас виселять з хати

Освіжу певні історичні факти для тих хто забув або не знав.

У Венедиктова (та його інвесторів) було кілька спроб засунути на український ринок «Ехо Москви».

Спочатку вони хотіли це зробити під шумок Помаранчевої революції. Таких діячів з Москви було тоді багато – навіть такий «ястреб» українофоб Дмитро Рогозін і той виступав на сцені Майдану в помарачевому шарфику, а також відкривав свій «Українсько-російський центр» і на його відкритті проголошував тости «будем валить режим Путина из Киева!». Хто ж знав, що через кілька місяців вийде неувязочка – центр відкличе його в Москву і відправить….послом РФ в НАТО! Спалили такого цінного агента на рівному місці. Хоча він залишив замість себе Олега Бондаренка, який попрацював в Києві до 2014 р, а потім перебрався в Москву – приєднавшись до команди, що працювала проти України (звідти його погнали, кажуть вкрав гроші у Суркова).

Друга спроба – часи Януковича.

Отримавши відмову від Ющенка «Ехо» почало окучувати Ганну Герман, яка була в команді Януковича – і вона їм клялась і обіцяла відкрити радіостанцію – але як тільки вони переможуть на виборах. Тому Ехо піарило Януковича як тільки могло. Але і тут невдача: поки Яник був в опозиції то Ехо, яке б мочило конкурента, було їм потрібне. А як тільки він став президентом – то непідконтрольний їм ресурс став непотрібним, бо був небезпечним. Тому росіяни вчергове пролетіли.

В часи Порошенка вони в Україну навіть не сунулись, бо знали що їм нічого не світить.

Тепер при Зеленському нова спроба. Зв’язник Кремля Венедиктов возить через кордон листи від АП РФ з варіантами звільнення Кіріла Вишинського (російський штик в РІА Новості Україна – медаль «За возвращєніє Крима» і т.п.) на Банкову. Там він знайшов вдячні вуха (напевно, у якогось з помічників президента який мріє і далі продавати «Сватів» в РФ, або іншого генія інформаційних технологій, який зливає «дезу» українським ЗМІ) – їм він ймовірно «продає» доступ українського контенту на російский ринок – про що каже в інтерв’ю: «Мої журналісти тут в Україні, яких я верифікував, повинні гнати думки різних політичних сил в Росію».

Тільки даремно думати, що тут можна переграти росіян: їх чотири години ефіру української студії (незрозумілої спрямованості) на російську аудиторію – як горох об стінку російської пропагандистської машини.

Передайте плз на печерські пагорби: якщо ви один раз запустите цих щурів, то ви їх вже не витравите – вони винесуть всі меблі, а потім і вас виселять з хати.

Основна мета – створити прецедент із зміни мовного закону (хоча позиція Зе в цьому плані так і залишилась розмитою), а також отримати прямий доступ до українських вух. Що таке Ехо Москви – прекрасно описав Айдер Муждабаєв: збір кримнашистів і агентури Кремля та Лубянки, яка маскується на газпромівські гроші під великих лібералів.

Шановні Зе команда – не зробіть помилку, за яку доведеться дорого розплачуватись.


Ігор Соловей / Facebook
Поділіться цим