четвер, 25 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Сергій Єсипов: До влади прийшов другий ешелон пташенят Януковича Зараз, коли ми знов нагадуємо черговому ригу про перетин «червоних ліній» я не відчуваю нічого, окрім дежавю

Погоджуюсь з Віталієм Портниковим, що в Україні є дві еліти – помаранчова і біло-блакитна. І кожного разу, коли ви ввалюєте помаранчову владу, на зміну приходить біло-блакитна.

Зараз відбувається саме це – до влади прийшов другий ешелон пташенят Віктора Федоровича.

І цей, як ви кажете реванш, підтримує більшість інертного населення. Їм не потрібна проукраїнська влада, їм потрібен Янукович-лайт. Який знов спалить «магічну двадцяточку» мільярдів доларів на підтримку дуже умовної «стабільністі». Але саме це влаштовує всіх.

Те, що зараз громадянське суспільство потихеньку усвідомлює – насправді вже відбулось.

Активна частина суспільства в меншості. Але саме ця частина спроможна привести до влади проукраїнські сили. Так було у 2004, так було й у 2014, так можливо відбудеться через рік-п’ять.

Але все це погано. Тому що до проукраїнської влади у цієї ж частини громадянського суспільства одразу виникає безліч очікувань і питань. І саме ця частина суспільства валить потім вже свою ж проукраїнську владу. Дозволяючи ригам чергового ешелону знову до влади прийти.

Проблема українського громадянського суспільства саме в цьому. Нам не достатньо підтримувати проукраїнську владу просто тому що вона наша.

Ні, не зробив дива – пішов геть.

Зараз, коли ми знов нагадуємо черговому ригу про перетин «червоних ліній» я не відчуваю нічого, окрім дежавю.


Сергей Есипов / Facebook
Поділіться цим