вівторок, 23 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Олексій Мінаков: Гужва в «листах Суркова» – рукописи не горять Ігор Гужва – це інформаційний ворог України, якому ГПУ дозволила втекти до Австрії

«Страна» Гужви – це не просто пропагандистський проект, який займається виключно критикою чинної української влади, а реваншистський внутрішній підривник в інформаційній сфері України.

Це високоякісна пропаганда, обережно завуальована у тотальну «зраду». Відповідно, справи проти Гужви та «його» видання – утиск свободи песимістичного, нагнітаючого і депресивного слова, в умовах гібридної війни з російським агресором.

Пам’ятаю, як у 2016 році разом з Віталієм Портниковим обговорювали в телеефірі пошту Суркова. Тоді ми не встигли проаналізувати згадки про пана Гужву, а вони – більш ніж красномовні.

7 січня 2015 року Гужва особисто написав листа своєму другу – російському журналісту Віталію Лейбіну, в якому розповідає в тому числі про «материал из цикла УТВЕРЖДЕННЫХ ТЕМ ПО ДНР и ЛНР, КОТОРЫЕ МЫ ДЕЛАЛИ ПО ПРОСЬБЕ, С САМОГО ВЕРХА».

Потім 9 січня 2015 року Лейбін у свою чергу доповідав Суркову: «Это даст ему [Гужве] возможность открыть новый проект (расскажу при встрече)… По моим оценкам, ПРИ УСЛОВИИ НАШЕЙ ПОДДЕРЖКИ, новая платформа обещает стать суперэффективной». Тут якраз мова йде про ще не створене інтернет-видання «Страна», яке обіцяє стати суперефективним для Кремля.

Пізніше, 26 червня 2015 року, Лейбін доповідав Суркову: «руководитель холдинга Вести Игорь Гужва (наш старый друг)… будет скорее всего вынужден покинуть холдинг Вести. Холдинг Вести – … скорее даже ПРОРОССИЙСКИЙ холдинг… Но понятно, что Игорь Гужва, если произойдет этот наихудший сценарий [его арест], окажется в России, а он – ЦЕННЫЙ КАДР».

І на цей лист є відповідь – 29 червня 2015 помічниця В’ячеслава Суркова передала його слова: «Ответ В.Ю.: Пусть приезжает. Поможет». Тобто «сірий кардинал» Кремля зголосився допомогти захистити Гужву.

Того ж дня Лейбін пише у відповідь: «Понял, спасибо, он [Гужва] сегодня НА ПЕРЕГОВОРАХ В КРЫМУ, но БУДЕТ В МОСКВЕ в ближайшие дни».

Які ще потрібні коментарі про цього антиукраїнського агента? Ще він балатувалася від «Опозиційного блоку» з лозунгами «За дружбу с Россией! За мир на Донбассе!». Ну, а про його безкоштовну деструктивну газету «Вєсті», яку фінансував біглий екс-міністр доходів і сборів Клименко, ви і самі пречудово знаєте.

Це інформаційний ворог України, якому ГПУ, на жаль, дозволила втекти до Австрії.


Алексей Минаков / Facebook
Поділіться цим