четвер, 18 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віктор Уколов: Для відставки Соболева достатньо було Саакашвілі Де ж поділась принциповість Єгора Соболева, коли зайшлося про друзів?

Мало хто звернув увагу, але Єгор Соболев разом Семеном Семенченком з перших днів протестів біля Верховної Ради перебували у наметах більше, ніж Михайло Саакашвілі. І саме на організацію цих протестів, за даними слідства, олігарх-корупціонер Сергій Курченко передав близько 500 тисяч доларів, відео про що показав на всю країну генпрокурор.

Це серйозне звинувачення ще поки залишається нерозслідуваним через страх Саакашвілі з’явитися на допит до слідчого.

І саме через нього Єгор Соболев раптом опинився у двозначній ситуації, бо не відмежувався від того, хто вів переговори і, ймовірно, отримував фінансування від одного з найбільших корупціонерів так званої «сім’ї» Віктора Януковича.

Чи можна толерантно ставитись до отримання грошей корупціонера і, одночасно, очолювати профільний комітет Верховної Ради боротьби та запобігання корупції?

Звичайно, ні в записах розмов, ні тим більше на відео ніде не чути, щоб Єгор Соболев мав контакти з Сергієм Курченком. Однак він ніяк не відреагував на ці матеріали публічно. На відміну, наприклад, від Світлани Заліщук, яка вважає, що Міхеїл Саакашвілі має дати відповіді на всі питання.

Звичайно, депутати мали достатньо інших претензій до голови комітету і не говорили про гроші Сергія Курченка і толерантне ставлення Єгора Соболева до тих, хто міг їх отримати. Цікаво, що набагато менші підозри щодо опонентів не раз викликали полум’яні виступи вже колишнього голови комітет – де ж поділась його принциповість, коли зайшлося про друзів?

Якось у відповідь на питання про його методи знаменитий прем’єр Сінгапуру Лі Куан Ю порадив бути готовим посадити трьох своїх друзів: «І ви, і вони точно будуть знаюти за що».

Чи готовий Єгор Соболев посадити Михайла Саакашвілі – питання не потребує відповіді – не готовий. На мою думку, кармічно саме за це він і поплатився посадою голови комітету.


Віктор Уколов / Українська правда
Поділіться цим