п'ятниця, 18 жовтня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Зеленський розповів про хід операції ЗСУ на Курщині Російські війська намагалися відтиснути українські позиції, але ЗСУ тримають рубежі, запевнив президент

Сили оборони України тримають визначені рубежі у Курській області РФ. Про це заявив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні в суботу, 12 жовтня.

Глава держави зазначив, що вже перебуває у Києві й говорив із головнокомандувачем ЗСУ Олександром Сирським щодо всіх напрямків фронту і Курської операції.

«Покровський напрямок – молодці. Кожен солдат, кожен сержант, кожен офіцер, який забезпечує захист наших позицій. Загалом Донеччина і Запорізький напрямок – це дуже складні умови, це жорсткі дії ворога. Але стійкість наших підрозділів має вирішальне значення», – сказав Зеленський.

Щодо Курської операції, то президент зазначив, що «були намагання Росії відтиснути наші позиції, але тримаємо визначені рубежі».

Нагадаємо, за словами Сирського, Росія перекинула у Курську область близько 50 тисяч військових, чим послабила свої позиції на фронті в Україні.

Як відомо, на початку серпня ЗСУ почали наступ у Курській області взяли під контроль понад 1300 кв. км території і близько 100 населених пунктів. Згодом росіяни почали контрнаступ і відбили частину території.

Напередодні Інститут вивчення війни (ISW) повідомив, що російські війська просунулися на головному українському виступі в Курській області РФ.


Наша Рада
Поділіться цим