п'ятниця, 19 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Дмитро Вовнянко: Чому Порошенка записали в прогульники Формально комітет Ради з регламенту – правий. Петро Олексійович справді пропустив низку засідань ВР. Але. Доречне питання – чому він їх пропустив?

Оцініть новину – Порошенка записали в прогульники. Комітет з питань регламенту та етики Верховної Ради вніс його в список депутатів яким він просить припинення відшкодування витрат пов’язаних з виконання депутатських повноважень за листопад, як таким що пропустили 30% голосувань при прийнятті рішень ВР на пленарних засіданнях та які не брали особистої участі у більш як 50% засідань комітетів ВР.

Не знаю як вам, а мені уява малює просто апокаліптичні картинки. Як приходить Петро Олексійович до пані Марини і як сумним голосом каже що грошей буде мало, бо виплати обрізали – «прогуляв мовляв». Як починає дядько Петро думати – як же тепер наступний місяць пережити? Як ставить на стоянку машину і пересаджується на метро і тролейбус, а на сніданок обмежується крайкою хліба з кефіром… Як носить на роботу бутерброди – аби в столовку не ходити…

Вам смішно? Мені – дуже. Певно більш маразматичним за позбавлення депутатських виплат мільйонера, може бути тільки знаходження у мільйонера в офшорі цілих аж 3000 доларів! Хіба не жахливе неподобство?

Ситуація маразматична тим, що формально комітет з регламенту – правий. Петро Олексійович справді пропустив низку засідань ВР. Але. Доречне питання – чому він їх пропустив? А пропустив він їх тому, що, протягом листопада він здійснив дві дуже важливі закордонні поїздки.

Першою був візит на саміт Європейської народної партії у Загребі. Там Петро Порошенко мав зустрічі з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, з якою він обговорив деталі майбутньої зустрічі президента Зеленського в Нормандському форматі – просив підтримати позицію України. Також він зустрівся з президентом Європейської народної партії Джозефом Долем – закликав ЄНП продовжувати жорстку санкційну політику проти Росії. Це ще не повний перелік його зустрічей і переговорів.

Далі була поїздка на безпековий форум у Канаді, де Петро Порошенко так само мав низку виступів. П’ятий президент на форумі закликав Захід не вірити російському лідеру Володимиру Путіну і допомагати Україні коштами, зброєю та солідарністю з Україною.

Потрібно нам все це? На тлі відвертого розсипання коаліції наших європейських союзників, після того як Україна віддала Росії ключового свідка збиття малайзійського Боїнга, а Нідерланди зацікавилися виною України у збитті, на підтримку України структурами ЄС працювати мусить зараз весь МЗС. Чи працює він над цим? Може і працює. Але коли з МЗС уходять такі досвідчені бійці дипломатичного фронту як Олена Зеркаль, сподівань на успіх лишається небагато.

По суті Порошенко займався тим, чим займатися мусило б ОПУ Зеленського під керівництвом Богдана. Але їм явно зараз не до того. Зеленському треба знімати новий ролик – про світле майбутнє яке прийде от-от. Богдану – планувати новий відпочинок у тій самій Європі, з шиком і розкошами. А Порошенко… залишився без виплат.

І знаєте, було б навіть не так смішно, якби позбавили його виплат з метою помститися. Знаєте, буває така гидотна дріб’язкова помста, мовляв, як вдарити не можу – то двері матюками обмалюю. Але швидше за все це навіть не помста. Це холодна бездушна бюрократія, яка завжди розквітає там, де до влади дориваються дилетанти і кар’єристи. Комітету сказали скласти список – комітет склав. А там хай у Разумкова голова болить від маразму що стався – на те він і голова ВР.

І так. У тому самому списку прогульників опинилися також одіозні нардепи Дубінський і Бужанський, і голова фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко. Де вони прогулювали засідання ВР – я не відаю. Але щось мені підказує – вони не на зустрічах із закордонними лідерами захищали інтереси України.


Дмитро Вовнянко / Facebook
Поділіться цим