п'ятниця, 19 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Віктор Уколов: Зеленський на «Плюсах» – олігархічний фальшстарт Є чудова українська приказка, яка походить ще з козацьких часів – не кажи «гоп», поки не перескочив

В час рівно на Новий рік традиційне привітання від справжнього президента на каналі 1+1 замінили на заяву кандидата у президенти Зеленського. Я думаю, таким чином телеканал, який приписують Ігорю Коломойському, одному з найбагатших олігархів країни, технологічно і недвозначно заявив про політичну підтримку свого кандидата у президенти.

Однак є чудова українська приказка, яка походить ще з козацьких часів – не кажи «гоп», поки не перескочив.

Можна зіграти роль президента у комедійному серіалі, можна замість президента виступити на Новий рік і навіть взути туфлі на високих підборах та покласти одну руку на Біблію, але це не зробить тебе президентом. Так підлітки, наздоганяючи дорослих, копіюють їхню зовнішність та поведінку.

Але від сьогодні Зеленський – це не смішно. На мою думку, він маріонетка, якою керуватиме майже всемогутній медіаолігарх. Зеленський – його основна ставка на владу, хоч олігарх може й не носити всі яйця у одній корзині, підтримуючи різних претендентів на владу.

Втім, є у цій історії і позитивний момент. Сама поява кандидата у президенти від опозиційного олігарха – свідчення реальної демократії в Україні. А те, що один із найбагатших олігархів перебуває у настільки непримиреній опозиції до діючого президента є яскравим підтвердженням зламу корупційних схем.


Виктор Уколов / Украинская правда
Поділіться цим