вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Кадрова армія РФ посипалася – Зеленський Російське керівництво готується забрати до армії до мільйона чоловік – це те головне, про що воно зараз мовчить, зазначив президент України

Рішення російського президента Володимира Путіна про мобілізацію – це відверте визнання того, що кадрова армія РФ, яку готували десятиліттями до захоплення чужого, не витримала і посипалася. Про це заявив президент України Володимир Зеленський у відеозверненні увечері у четвер, 22 вересня.

«І тепер через мобілізацію війна Росії проти України для більшості громадян РФ — це не щось на ТБ або в інтернеті, а те, що увійшло до кожного російського дому», — сказав він.

За словами Зеленського, «саме на факт української сили реагує керівництво Росії, яке змінює тактику і намагається залучити у війну ще більше російських громадян та ресурсів».

«Поясню російською росіянам, що відбувається. 55 тисяч російських солдатів загинули на цій війні за півроку. Десятки тисяч поранені, скалічені. Хочете більше? Ні? Тоді протестуйте. Боріться. Тікайте. Або здавайтеся в український полон. Це – варіанти для вас , щоби вижити», – перерахував президент.

Зеленський зазначив, що повістки на 300 тисяч росіян було надруковано та підписано заздалегідь, ще до того, як з’явилося це рішення про мобілізацію.

«Наша розвідка це довела. Але російське керівництво готується забрати до армії до мільйона чоловіків – це те головне, про що вони зараз замовчують. Ми знаємо, що вони братимуть усіх без розбору. Не лише військових у запасі, а будь-яких чоловіків. кого так залякають, щоб він боявся ухилятися від війни більше, ніж загинути на війні», – наголосив глава держави.

Наша Рада
Поділіться цим