понеділок, 29 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Кулеба пояснив свої слова про «важку осінь» для України Україна не допустила просідання по п'яти важливих напрямках, тому зараз домінує тема Формули миру, а не переговорів з Росією, пояснив очільник МЗС

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба пояснив свої слова щодо «важкої осені» для України і розповів про кроки, які здійнюються для запобігання негативним сценаріям. Про це він сказав в інтерв’ю Наталії Мосейчук.

«Я казав про «важку осінь» з декількох причин. По-перше, контрнаступ. Чим ближче до сезону, який зараз почався, – холодно, дощі, тим важче рухатися на полі бою. Друге – наближення (президентських – ред.) виборів в Америці. Власне, ми з вами вже побачили, як «закручується» картина», – заявив Кулеба.

Третьою причиною міністр назвав «дуже гострі» вибори в Польщі, вибори в Словаччині і відносини з іншими країнами Європи.

«Четверте – атаки Росії на енергетичну інфраструктуру. Ми з вами розуміємо, що це питання часу, коли вони знову почнуть намагатися нас енергетично знищити. І п’ята причина, чому я про це говорю, є тренд… про спустошення складів, з яких нам постачають те чи інше військове обладнання», – зазначив глава МЗС.

За його словами, перший Форум оборонних індустрій був проведений у Києві саме для того, щоб простимулювати виробництво нової зброї і забезпечити сталість постачань.

Кулеба розповів, що зараз Україні постачається те військове озброєння, яке було заплановане раніше, а щоб запобігти «просіданню» постачань, українська влада почала системно працювати над збільшенням виробництва і в Україні, і за кордоном.

«Тема переговорів (з Росією – ред.) може з’явитися виключно, якщо по усіх оцих напрямках, які я перерахував, ми допустили б «просідання» і скрізь був би негатив. Але оскільки цього просідання немає – ми його не допустили, то у нас зараз не тема переговорів домінує, а тема Формули миру президента Зеленського», – резюмував міністр.


Наша Рада
Поділіться цим