понеділок, 29 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

У НАТО назвали «можливе рішення» щодо України Обговорення можливого статусу України після війни з Росією вже йде, стверджує Стіан Єнссен

Україна може стати членом НАТО, якщо погодиться поступитися частиною територій на користь Росії. Таку заяву зробив начальник штабу генерального секретаря НАТО Стіан Єнссен, повідомляє норвезьке видання Verdens Gang у вівторок, 15 серпня.

«Я думаю, що рішення може полягати в тому, щоб Україна відмовилася від території і натомість отримала членство в НАТО… Важливо, щоб ми обговорили, як пройти через це», – сказав Йенссен.

При цьому він нагадав слова генсека НАТО Єнса Столтенберга про те, що Україна має сама вирішувати, коли і на яких умовах вона хоче вести переговори.

На питання газети, чи вважає НАТО, що Україна має поступитися територією для досягнення миру з Росією та майбутнього членства в Альянсі, Єнссен відповів, що обговорення можливого статусу після війни вже йде і що питання про поступку території Росії піднімають інші.

«Я не говорю, що так має бути. Але це може бути можливим рішенням», – пояснив він.

Як відомо, офіційно НАТО висуває дві умови для вступу України: перша стосується модернізації установ безпеки, а друга – безпосереднього закінчення війни з Росією.


Наша Рада
Поділіться цим