неділя, 28 квітня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

В ГУР розповіли про «розстрільний список» України Усім винним за розв’язання агресивної війни против України доведеться відповісти за свої дії, запевнив Вадим Скібіцький

В України є приблизний список росіян, яких бажано ліквідувати за розв’язання агресивної війни. Про це сказав представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький в інтерв’ю німецькій газеті Welt, оприлюдненому у середу, 24 травня.

Зокрема у нього запитали, чи намагається Україна ліквідувати президента РФ Володимира Путіна.

«Він (Путін) помічає, що ми все ближче до нього наближаємося, але, може, він теж боїться бути вбитим своїми. Багато людей у ​​Росії все ще підтримують цю «спецоперацію», але завдяки соцмережам і перевірці телефонів ми знаємо, що зараз багато росіян загинуло, це лякає людей», – відповів Скібіцький і додав, що Україна намагається вбити засновника ПВК Вагнер Євгена Пригожина.

У нього також запитали, хто очолює тих список людей, яких Україна хоче ліквідувати.

«Путін, тому що він все координує і вирішує. Але зрештою кожному доведеться відповісти за свої дії. Начальник Генштабу Валерій Герасимов і міністр оборони Сергій Шойгу спланували атаку і тепер не можуть повернутися назад», – сказав представник ГУР.

Скібіцький не забув і про нинішнього главу Чечні Рамзана Кадирова, який у перші місяці повномасштабної війни «був всюди», але зараз, за словами Скібіцького, він зрозумів, що стратегічно Росія вже програла.

В умовному списку також значиться російський воначальник Сергій Суровікін та інші командири, які заходили в Україну, думаючи, що вони скоро будуть на параді.

У Скібіцького запитали, де проходить межа цього списку – чи розглядається можливість ліквідації цивільних, таких як олігархи чи пропагандисти.

«Ми воюємо, це наші вороги. Якщо важлива фігура виробляє та фінансує для них зброю, то її ліквідація врятувала б життя багатьом мирним жителям… Згідно з міжнародними конвенціями, це є законною ціллю», – резюмував представник ГУР.


Наша Рада
Поділіться цим