вівторок, 19 березня 2024 | ПРО ПРОЄКТ | КОНТАКТИ

Легенду про велику державу Росію треба забути – Зеленський Росіяни не такі потужні, як про себе вони писали в книгах червоного кольору протягом 100 останніх років, зазначив президент України

Президент України Володимир Зеленський заявив, що легенду про «потужну країну – Росію» треба забути. Про це він сказав, виступаючи відеозв’язком на 17-му Стратегічному форумі у словенському місті Блед.

«Усі мають зрозуміти, що вони не такі потужні, як про себе вони писали в книгах червоного кольору протягом 100 останніх років. Коли ця країна була потужною, в рамках СРСР були такі країни як Україна, Казахстан, Білорусь, Прибалтика. Легенду про велику державу треба забути. Ми на полі бою це показуємо», – сказав він.

Відповідаючи на запитання про можливі переговори, Зеленський сказав, що «ми хочемо повернути наші території. Процес може бути різним. Я не готовий спрогнозувати, як це буде і коли».

Для переговорів, сказав він, потрібно, щоб обидві сторони цього хотіли.

«Вони не хочуть переговорів. У їхньому розумінні – це ультиматум, у якому ми маємо визнати, що Донбас і Крим – російські території. Нещодавно вони сказали, що Україна має визнати і південь російськими територіями, після того, як вони проведуть там якийсь «референдум», – наголосив президент.

«Це просто алігатор з ненаситним почуттям всього чужого. Як би ви з ними не говорили сьогодні, вони все одно через півроку прийдуть за іншою нашою територією», – сказав додав Зеленський.

За словами глави держави, «стіл переговорів представники російської влади обов’язково нам запропонують, коли вони побачать силу в світі, який підтримує Україну».


Наша Рада
Поділіться цим